18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Plněné papriky

Název Množství a jednotka
bílá paprika 8 ks
mleté maso 300 g
housky 2 ks
mléko
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, rohlíky (strouhanku) namočené v mléce a osmaženou cibulku. Promícháme a směsí naplníme očištěné papriky až po okraj, vidličkou napěchujeme a povrch uhladíme. Zpěníme druhou cibulku, vložíme papriky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vývarem tak, aby byly papriky ponořené a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, sem tam obrátíme. Papriky vyjmeme a do vývaru, ve kterém jsme papriky vařili, přidáme rajčatový protlak, pepř, nové koření, bobkový list a doděláme rajskou omáčku. Vlijeme záklechtku, dochutíme cukrem a solí a vložíme zpět papriky, aby se prohřály. Podáváme s knedlíkem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Fazolačka

Postup: Plechovku červených fazolí společně s brambory nakrájenými na kostičky a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...